Waarom kiest u als ondernemer/organisatie voor financiering door crowdfunding?

Crowdfunding is een financiering vorm voor projecten en ondernemingen (ook voor starters). Bij deze vorm van financiering legt een grote groep mensen ieder een klein bedrag in om een project of onderneming te financieren. Deze financiering vorm gaat echter over meer dan financiering alleen. Het kan mensen in staat stellen kapitaal te vergaren voor hun project, maar biedt – mits goed ingezet – ook mogelijkheden voor marketing, kennis- en contactendeling en binding met ambassadeurs. Maar het is geen ‘easy money’: het vereist een degelijke en onderbouwde campagne. Leningbedragen starten meestal bij 10.000 Euro tot 500.000 Euro.

Crowdfunding is ondertussen een algemeen geaccepteerd middel om financiën voor uw onderneming/organisatie te verkrijgen. Veel ondernemers/organisaties gebruiken crowdfunding als alternatief wanneer de traditionele geldverstrekkers niet bereid zijn om te investeren. Wat velen zich echter niet realiseren is dat crowdfunding eigenlijk de meest interessante vorm van financiering is.

Investeerder
Indicatie voor de investeerder in een crowdfund: het rendement ligt meestal tussen de 4% en 9% per jaar, looptijd gemiddeld 60 maanden, minimum deelname bedrag variërend per project en begint meestal vanaf 1000 Euro.

Meer info over deze financiering vorm, de formule om geld te lenen (ook voor starters): Lees verder…

Succesvolle financiering starters: Visrestaurant Pesca, Amsterdam, zie website

Recent overzicht crowdfund financieringen in Nederland: zie website

Voor financiering info neem contact met ons op.